Nyolc, különösen intelligens termékjellemző

Universal Smart X EDGE

A TOSHIBA új hőszivattyúi már első pillantásra a hozzáértés benyomását keltik. Az USX Chillerek kompakt, moduláris formában, erőteljes X kialakításban érkeznek meg felállítási helyükre. A helytakarékosan, egymás mellé helyezve kombinált akár 128 modullal akár 25 600 kW-os összteljesítmény is elérhető. Moduláris felépítésének, valamint az egyetlen szóló készülék elméletileg végtelen számú 5%-os lépcsőben megvalósított tökéletes részterheléses teljesítményének köszönhetően ezt a hatalmas teljesítményt egészen a maximális kapacitásig képes megvalósítani a rendszer. Azt, hogy az intelligens rendszerkialakítás hogyan képes jelentős megtakarításokat elérni mind a terület, mind az energiaforrások tekintetében, és hogyan biztosít tökéletes működési megbízhatóságot, az intelligens jellemzők szemléltetik.

 

1. AZ USX EDGE EGÉSZ ÉVBEN MEGBÍZHATÓAN GONDOSKODIK A FŰTÉSRŐL ÉS A HŰTÉSRŐL
Az USX Edge termékcsalád egész éves fűtési üzemet nyújtó modelljeinek neve POWERFUL HEATING TYPE (pHt). Ezekkel a szivattyúkkal fagyos -25 °C-tól egészen trópusi +43 °C-os külső hőmérsékletig megbízhatóan előállítható a többek között gyártási eljárásokhoz és épületek fűtéséhez szükséges meleg víz.

Függetlenül attól, hogy a hidegvíz-előállítást

használják-e, a -15 és +30 °C közötti előremenő hőmérséklet bármilyen igényt kielégít. -20 és +46 °C közötti külső hőmérsékletnél garantáltan megbízhatóan működik.

 

 

 

2. A JELLEGZETES X KIALAKÍTÁS OPTIMÁLIS LÉGÁRAMLÁST GARANTÁL, ÉS AZ INSTALLÁCIÓ HELYE IS KISEBB, MINT A HAGYOMÁNYOS RENDSZEREK ESETÉBEN

Helytakarékos kialakítás = költségcsökkentés

A szabadalmaztatott X kialakítás kifejlesztése több részegységet is érintett: a szóló egységek egybefüggő telepítésén kívül a közöttük végbemenő rendkívül hatékony légáramlást is elősegíti.
Telepítéskor így nem kis távolságra elhelyezhetők a falaktól és az egyéb tárgyaktól.
Az intelligens kialakításnak köszönhetően egyszerűen hozzáférhetők a karbantartás szempontjából lényeges olyan részegységek, mint például a kompresszor.
Az inverterszivattyúval felszerelt hidraulikus egység csatlakoztatásra kész és helytakarékosan a kompresszorblokkba van beépítve.

A jellegzetes Edge kialakítás szokásosnál hátrébb elhelyezett vízcsatlakozásai szintén hozzájárulnak a hatékony területgazdálkodáshoz. A kompresszorblokkot a hőcserélőblokkhoz viszonyítva 300 mm-rel eltolták, ami különösen a modulok párhuzamos elhelyezésekor előnyös hely szempontjából.

 

 

3. MAXIMÁLIS MŰKÖDÉSI MEGBÍZHATÓSÁG ÉS REDUNDANCIA
A 4 AZ 1-BEN MODULÁRIS KIALAKÍTÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN

A 4 az 1-ben moduláris kialakítás négy különálló hűtőköre maximális működési megbízhatóságot és kockázatmegosztást garantál. Az egyes hűtőkörök inverterrel szabályozott TOSHIBA kettős forgódugattyús kompresszorral és két hűtőközeg-levegő hőcserélővel vannak felszerelve: két hűtőkör osztozik egy hűtőközeg-víz hőcserélőn.

Ez azonban nem csak akkor hasznos, ha meghibásodik a hűtőkörök egyike – a hőszivattyú, illetve a hűtőberendezés mindennapos üzemeltetéséhez ugyanis a fűtési üzem közbeni leolvasztás vagy a berendezések időszakos karbantartása is hozzá tartozik.
Az USX rendszer ezeknél a szokásos helyzeteknél is megbízhatóan működik: mivel a leolvasztás felváltva történik, csak az éppen leolvasztandó hűtőkör van használaton kívül, a modul három másik hűtőköre változatlanul meleg vizet állít elő (folyamatos fűtés). Ez szükségtelenné teszi további puffertartály használatát.
A rendszernek csak egy kis része áll le a karbantartási munkák idejére. Ezen a téren egyedülálló a TOSHIBA.

 
 

 

 

4. A RENDSZER FŰTÉSI ÉS HŰTÉSI TELJESÍTMÉNYE 25 600 KW-IG MODULÁRISAN KOMBINÁLHATÓ

A moduláris kombinálhatóság maximális szintű rugalmasságot tesz lehetővé a tervezés, az üzemeltetés és az esetleges kibővítés szempontjából.
A rendkívül hatékony invertertechnológiának köszönhetően részterheléses tartományoknál kis, szélsőséges körülmények esetén pedig nagy, megawatt-tartományba eső teljesítmények valósíthatók meg.

Függetlenül attól, hogy mindössze egyetlen, 150 kW névleges teljesítményű modult vagy több megawattnyi teljesítményt nyújtó modulkombinációt használnak-e – az intelligens vezérlőrendszer minden kombinációt tökéletesen kézben tart. Ön pedig a költségeket tarthatja kézben – csupán három vezérlőeszközzel:

 1. Az egységvezérlő (UC):
  A különálló modulok alapfelszereltségéhez tartozó eszköz, mely az inverter kompresszorának szabályozásával optimalizálja a négy hűtőkört. Továbbá gondoskodik arról, hogy a kilépő vízhőmérséklet elérje az előre beállított értéket, és ellátja a beépített inverteres keringetőszivattyú vezérlését.
 2. A modulvezérlő (MC):
  Külön megvásárolható vezérlőeszköz, mely akár 16 modulból álló csoport egységvezérlőinek kezelésére alkalmas.
 3. A csoportvezérlő (GC):
  Külön megvásárolható vezérlőeszköz, mely akár 8 csoport és a hozzájuk tartozó modulvezérlők kezelésére alkalmas.

 

 

5. A TOSHIBA SZÉLES KÖRBEN BIZONYÍTOTT KETTŐS FORGÓDUGATTYÚS KOMPRESSZORA AKÁR 5%-OS RÉSZTERHELÉSES TARTOMÁNYNÁL IS ENERGIAHATÉKONY SZABÁLYOZÁST TESZ LEHETŐVÉ

A rendszer központi eleme a TOSHIBA saját, fejlesztésért és gyártásért felelős részlege által megalkotott, invertervezérlésű, kettős forgódugattyús kompresszor. Ez a csapat minden egyes nap szó szerint több milliónyi otthoni és kereskedelmi felhasználás céljára szánt légkondicionáló rendszerben bizonyítja hosszú élettartamát, hatékonyságát és teljesítményhatékonyságát.
A rendszer nyújtotta kivételes előnyök szükséges előfeltételeit az USX modulok 4 legfontosabb részegységéhez tartozó kompresszor teremti meg: segítségével megvalósítható a modulnak akár a névleges teljesítmény 5%-án történő részterheléses üzemeltetése, a -25 °C és +46 °C közötti külső hőfok működési tartomány, valamint a -15 °C és +55 °C közötti előremenő hőmérséklet.

A megfelelő hűtőközeg kiválasztása szintén nem kérdés a TOSHIBA számára. A gyártó berendezéseiben a jelenleg elérhető egyik legkorszerűbb, leggazdaságosabb és leginkább környezetbarát hűtőközeget használják: R32

 

 

6. ALACSONY BERUHÁZÁSI ÉS ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEK A MÁR ALAPVÁLTOZAT ESETÉN IS KISSZÁMÚ ELEKTROMOS CSATLAKOZTATÁST IGÉNYLŐ MODELLEKNEK KÖSZÖNHETŐEN

Az impulzus szélesség moduláció elvén működő konverterének köszönhetően az USX Edge a harmonikus elnyomást is nagyszerűen kiaknázza: Így a csökkentett üzemi áramnak köszönhetően a TOSHIBA rendszer rendkívül energiahatékonyan, 99%-os teljesítménytényezővel működhet.

Ez a viszonylag összetett megoldás három kézzelfogható előnyt nyújt Önnek:

 1. Telepítési költség megtakarítása
  A tápellátásról gondoskodó elektromos rendszer (a vezetékméret és a biztonsági berendezések) kisebbre méretezhetők.
 2. Konfigurációs költség megtakarítása
  Az aktív felharmonikus-szűrők használatának nincsenek külön költségei.
 3. Üzemeltetési költség megtakarítása
  A kimagasló cos φ teljesítménytényezőnek köszönhetően kisebb a működés közbeni energiafogyasztás.

 

 

7. A SZABVÁNYOSÍTOTT KÉSZÜLÉKKONFIGURÁCIÓNAK KÖSZÖNHETŐEN A KÉSZÜLÉK EGÉSZ ÉVBEN RAKTÁRRÓL KAPHATÓ BÉCSBEN

A hagyományos Heatpump Chillerek gyakran túlságosan is sok konfigurációs lehetőséget kínálnak.
A gyakorlatban ettől összetetté és hosszadalmassá válik a konfigurációs és a kiszállítási folyamat.

A TOSHIBA USX EDGE Heatpump Chillere egy teljes mértékben újszerű megközelítést mutat be a piacon:
A vásárlók igényeinek megfelelő, kiválasztott és szabványosított előkonfigurációk lehetővé teszik a folyamatos készleten tartást, és hihetetlenül felgyorsítják a kiszállítást. Még a pótalkatrészek esetében is!
Mindezt a bécsi raktárunkból – például a csúcsszezon üzemi szabadságolásai miatt bekövetkező korlátozások nélkül.

Természetesen külön kérésre a kívánt tartozékokkal és az átfogó választékunkból származó kiegészítőkkel ellátott speciális kivitelek szállítását is vállaljuk.
A TOSHIBA az ilyen hagyományos, egyedi megrendelésre készített rendszereket is meglehetősen rövid időn belül kiszállítja.

Az egyedülálló termékkoncepciónak köszönhetően a meglévő Heatpump Chiller rendszerek mindössze néhány munkanapon belül kicserélhetők például a rendszer teljes körű meghibásodása esetén – méghozzá hűtőrendszerek költséges bérlése nélkül.

 

 

8. MOBIL RENDSZER- ÉS ENERGIAFELÜGYELET EGYSZERŰEN KEZELHETŐ ALKALMAZÁSON KERESZTÜL

Az USX Edge modell Flash Monitor System rendszere a Chillermodulba behelyezett WLAN SD-kártyával működik, amely kommunikál az Android rendszerű táblagépre telepített megfelelő alkalmazással.
Ennél az eszköznél minden a lehető legegyszerűbb üzembe helyezést és az átláthatóbb adatkezelést szolgálja.

Néhány példa: